Karl Johan Hotel er et historisk og ærverdig hotell sentralt på Karl Johans gate

Hotellet er nylig totalrenovert og har 157 rom i ulike kategorier, restaurant, bar og 2 lounger. Hotellet ble bygget i 1899 og har en lang ærverdig historie å vise til. Siden dette er et hotell sammensatt av 3 bygårder, vil du oppleve mange ulike romtyper. Hotellet har både stillerom med vindu inn mot bakgården og rom mot Karl Johansgate, samt sidegaten Rosenkrantzgate. Med utsikt over Karl Johan, Stortinget og Slottet kan du også nyte parkens livlige folkeliv.

Hos oss får du frokost under hotellets hjerte - glasstaket, svært myke og gode senger, smakfull kaffe og god komfort på rom, omgivelser du kan slappe av i så vel som å lade opp til kveldens eskapader. Selv om vi har en fantastisk utsikt over Spikersuppa, mot fortausrestaurantene, kulturbyggene og hovedgaten, er vår del av Karl Johans gate uten trafikkstøy. Sett deg i vinduskarmen med en kopp kaffe og ta inn over deg inntrykkene.

Når du bor på hotellet er det kort avstand til byens bestebutikker, restauranter, barer, teater og kulturliv. Kun få minutters gange til Aker Brygge hvor du kan nyte havnas liv, restauranter, kulturliv og Akershus Festing. 

Karl Johan Hotel har i dag blitt en møteplass for ulike stilarter med personlig preg, "noe lånt, noe nytt" gir hotellet dets uformelle stemning. 
Da hotellets fargepalett, og interiør ble valgt var dette på bakgrunn av hotellets historie og bygningens egenart. Målet har vært å få rom og funksjon til å oppleves tidsmessig komfortabelt med toner av ”city”. Hotellet er et samlingspunkt, en møteplass for så vel travle som bedagelige i sine ulike gjøremål. Om du reiser med venner og familie, er på reise i jobbsammenheng, eller skal ha et møte med kolleger - så er Karl Johan Hotel det beste utgangspunktet for oppholdet. 

Hotellets historie fra 1840-tallet, som et ledd i en ekspansiv byplanlegging der slottet, stortinget og paradegaten skulle utgjøre den gang Kristianias stolthet, viser til sin folkelige rolle som hotellaktør. Gjennom tidene har bygget blitt revet, fra å være den eneste tømmerbyggingen i Karl Johanskvartalet, til å gjenreises som et stolt hjørnebygg i berlinerbarokk stil i 1899. 
Fra oppstarten ble hotellet drevet av Søstrene Larsen med sin hjertelige driverstil der gjester ble meget godt ivaretatt, - også de gjestene som ikkekunne gjøre opp for seg. Hotellets folkelige sjel slo dermed rot og har vært med i utviklingen gjennom alle tidsepoker. Lidenskapen i å ta vare på gjestene med varme og omsorg er fortsatt i hevd og en del av hotellets identitet.

Gjennom tidene har hotellets gjester fått tatt del i mange perler med Norges historie med en nærhet til begivenhetene andre bare har kunnet drømme om. Det meste har nemlig startet rett utenforhotellets inngang og under vinduene ut mot Karl Johans gate. Fra å være en paradegate i ”landlige omgivelser” der fine frøkner ble skuet på av frierklare menn, til alle kongelige brylluper, gravferder, innsettelser, statsbesøk, og ikke minst Norges nasjonalskatt nr 1, 17.- mai feiringer.

Ikke rart vi er stolte av hotellet, dets rolle som historiebeskuer, og i dag også som et hotell med fantastisk flott stil og komfort.

Velkommen til oss, vi gleder oss til å ta deg i mot!

 
Summa: ...kr
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2021 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Vi bruker cookies for å gi deg en bedre brukeropplevelse